Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut noi dezvăluiri despre viitorul economic al României. Cîțu a vorbit despre noile măsuri pe care le pregătește Guvernul Orban în plan economic. Multe dintre măsurile pe care a anunțat că le va implementa vor mai fi amânate. Potrivit ministrului, contribuțiile sociale sunt foarte mari în România.

Ce taxe pune Guvernul liberal

Florin Cîțu a vorbit despre noile taxe pe care le va impune noul Executiv, dar și despre măsurile ce vor fi implementate în 2020. „Sunt multe măsuri liberale pe care voiam să le iau în momentul în care noi am preluat guvernarea, iar acele măsuri pe care le-am propus eu erau pentru o guvernare liberală și un parlament liberal.

Și eu sunt frustrat, la fel ca mulți români că a trebuit să preiau o situație atât de gravă și din păcate foarte multe măruri la care țin și pe care vreau să le implementez în perioada următoare nu le pot implementa imediat. Nu am un orizont de timp pentru ceea ce în continuare susțin. Trebuie să facem întâi bugetul pentru 2020 și apoi orice măsuri fiscale voi lua le voi discuta cu mediul de afaceri, cu consultanții fiscali.

Ce pot să vă spun este că politica fiscală din România nu va mai fi o sursă de volatilitate, nu vom mai apărea cu surprize peste noapte. Vom fi transparenți și predictibili. Îmi mențin în continuare opinia că taxarea forței de muncă, în special, pe partea de contribuții, este mare în România”, a spus Florin Cîțu, conform Antena 3.