Proiectul acesta de lege a fost adoptat de Senat în dată de 18 septembrie 2019, că prima cameră de adoptare, și urmă să schimbe OUG 60/2009, astfel încât programul „Prima casă” să aibă un caracter social mai pregnant. Pe 8 octombrie, proiectul de lege a primit aviz favorabil de la Comisia de Buget a Camerei Deputaților, care este for decizional.

„Vasile Cîțu se laudă că va renunța la programul “O familie, o casă”, program pe care l-am modificat pentru ca românii cu venituri reduse să poată avea o locuință decentă.
A făcut o aroganță spunând că programul nu este interesant pentru că este un program PSD. Adevărul este că este un program popular, dar mai ales necesar, iar asta o spune întreaga societate.
Sunt trei motive pentru care am modificat programul Prima Casă:
1. pentru a sprijini familiile tinere la început de drum;
2. pentru a susține sectorul construcțiilor, programul generând astfel efecte benefice în economie;
3. pentru a menține și înființa locurile de muncă.

Eu cred că acest program trebuie să continue și cred că trebuie să aibă un caracter mai social. Fie și numai pentru că o criză a locuințelor riscă să genereze efecte economice diverse și îndelungate, pe care nici nu le putem imagina în scenarii oricât de complexe ar fi.
Vasile Cîțu, dacă ai fi fost măcar puțin curios să citești inițiativa mea legislativă, și nu doar să-i puneți eticheta PSD, ai fi văzut că modificările au fost făcute după discuții cu reprezentanții BNR (instituție cu care te lauzi că ai o colaboare foarte bună) și în urma recomandărilor reprezentanților FMI. Iată, deci, că nu sunt singurul care crede că programul trebuie să continue.
Dar, din păcate, chiar acum, în prag de sărbători, încep deja să apară etichetele „produselor” PNL-iste și nu sunt deloc de neglijat. De pildă, un alt coleg penelist, președintele Sector 5, Secretar de Stat în Ministerul Justitiei, vrea să controleze averile tuturor românilor, eventual să le și confiște. Măi Vasile Cîțu, măi PNL-ule normal, nu-i dați și afară din case!
Cât despre deficitul ăsta „made in PNL”, este precum acele oferte speciale de sărbători – îi umflați mai întâi prețul cu 100%, ca să anunțați apoi super-reducere de 40%. Îl împachetați, îi puneți fundiță galbenă și îl livrați cu entuziasm poporului normal, alături de celebrele urări de sănătate, bucurie și mult spor”, a scris Teodorovici pe pagina sa de facebook.