„Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață, e vorba de un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism.

Este un proiect mare care urmează să fie finalizat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face într-o altă locație”, a spus Orban.

Institutul a fost transferat în urmă cu de 2 ani de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării, devenind astfel unitate militară.

Ministerul Fondurilor Europene anunşa recent că se pregăteşte un proiect cu finanțare din fonduri nerambursabile pentru modernizarea, reluarea producției de vaccin și dezvoltarea de noi produse farmaceutice în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Pentru acest proiect de interes național, România poate atrage 150 milioane euro, cu ajutorul cărora Institutul Cantacuzino va putea să-și extindă capacitatea de cercetare-dezvoltare la nivel de laborator cu două noi unități tehnologice complexe.

Cercetătorii își vor desfășura activitatea într-un spațiu nou, modern, cu o suprafață de 7000 mp. Activitatea dezvoltării vaccinurilor va fi corelată cu cea de cercetare și dezvoltare farmaceutică, la finalul proiectului Institutul urmând să fie capabil să producă vaccin gripal tetravalent și să creeze oportunități de dezvoltare de noi produse farmaceutice.