„Am tras două linii de test și m-au băgat în izolare. Sunt pozitiv, beau ceaiuri și citesc, poate mă apuc și de scris ceva. Am zis să vă anunț, deși vin din ce in ce mai rar în vizită pe aici,” a scris Robert Turcescu pe contul său de Facebook.

Jurnalistul a ținut să-și exprime și îndoiala privind necesitatea măsurii de izolare la domiciliu.

„E ceva ce mi se pare ridicol, însă: medicii ne spun ca varianta Omicron e atât de contagioasă încât o vor face toți, indiferent cât de bine se protejează și indiferent ce statut au, vaccinați sau de nevaccinați. In același timp, sunt familii în care un membru e pozitiv, alți doi sunt negativi și, cu toate astea, intră toți în izolare. Ce voiam să spun: care e faza cu izolarea?! Ce sperăm? Că dacă stăm în case limităm contaminarea? Să fim serioși: am cinci prieteni care au avut simptome identice cu ale mele (dureri musculare, muci si raguseala) și n-au făcut niciun test, zburda liberi, pentru ca au crezut ca au răcit un pic și doar atât. Deci, care e faza cu izolarea?!,” a continuat Robert Turcescu.

Peste 176.000 de români sunt în izolare la domiciliu

Un număr de 8.880 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, cu 425 mai mult decât în ziua anterioară, dintre care 791 sunt copii, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, în secţiile ATI sunt internaţi 861 de pacienţi, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară, 15 fiind copii.

Dintre cei 861 de pacienţi internaţi la ATI, 733 sunt nevaccinaţi.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.569 paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care, 377 în Bucureşti.

La nivelul întregii ţări sunt ocupate 861 paturi ATI COVID-19.

Pe teritoriul României, 176.861 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.810 în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 97.212 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată – 33.