Lovitură pentru România, în lupta de aderare la Schengen! Deputatul PSD Marian Rasaliu a explicat că toate statele membre susţin aderarea României la Spaţiul Schengen, cu excepţia Austriei.

Potrivit social-democratului, Austria ne refuză acest drept, fie din raţiuni politice, fie din raţiuni economice. Totodată, acesta a subliniat că nu trebuie să ignorăm „că o companie austriacă încearcă să obţină o modificare a Legii offshore” şi „apelează la toate mijloacele pentru a-şi atinge acest scop”.

România a primit o nouă lovitură, în lupta de aderare la Schengen

De asemenea, acesta a spus că mesajul lui Marcel Ciolacu este „unul ferm”. Mai precis, toate companiile, fie ele româneşti sau străine, trebuie să respecte legislaţia românească în domeniu.

„La nivelul Uniunii Europene, cu excepţia Austriei, toate statele membre susţin aderarea României la Spaţiul Schengen. Austria ne refuză acest drept, fie din raţiuni politice, fie din raţiuni economice, pentru că nu trebuie să ignorăm faptul că o companie austriacă încearcă să obţină o modificare a Legii offshore şi apelează la toate mijloacele pentru a-şi atinge acest scop. Mesajul premierului Marcel Ciolacu este, însă, unul ferm: toate companiile, fie ele româneşti sau străine, trebuie să respecte legislaţia românească în domeniu. (…) Nici eu – şi cred că niciun alt parlamentar român – nu va fi de acord cu anularea unor prevederi legale create în litera şi spiritul normelor europene doar pentru a face pe plac unei companii sau unui stat”, a declarat deputatul PSD.

Parlamentarul social-democrat spune că România trebuie să rămână calmă

Totodată, parlamentarul social-democrat a subliniat că România trebuie să rămână „calmă”. Totodată, autoritățile române trebuie să trateze toate situaţiile cu diplomaţie şi calm şi să evite discursurile sau măsurile radicale.

„Este clar, există o doză de iritare în spaţiul public românesc referitor la acest subiect, însă este important să rămânem echilibraţi. A fost lansată în spaţiul public propunerea ca România să blocheze decizii europene care necesită vot unanim până când ţara noastră va fi primită în Schengen. Nu cred că aceasta este o soluţie. Este nevoie de măsuri ferme, dar acestea trebuie să vizeze strict Austria, nu întreg spaţiul comunitar”, a mai spus deputatul.

O astfel de măsură fermă, potrivit social-democratului, este deschiderea unui proces la Curtea Europeană de Justiţie împotriva Austriei.