În acest context, Ministerul Educației a trimis situația actualizată a funcționării școlilor într-unul din cele trei scenarii epidemiologice, actualizată pe 20 octombrie la ora 12:00.

Potrivit sursei citate, în prezent, aproape 2000 de unități de învățământ din întreaga țară se află în scenariul 3.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație, menționează sursa citată în comunicat.

-10.736 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

-5.031 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-1.889 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Un raport îngrijorător

Totodată, sursa citată prezintă raportul între situația din școală și situația din localitate.

„Menționăm că dintre cele 1.889 de unități aflate în această situație, 284 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, se mai arată în comunicatul MEC.

Cum arată cifrele în România

Pandemia de coronavirus face victime pe bandă rulantă în țara noastră. Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea,134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

Tootdată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.