În mod normal, anul școlar ar trebui să înceapă în condiții normale de la toamnă, susține ministrul Nelu Tătaru. Totuși, având în vedere numărul continuu de cazuri crescute, acesta ar putea fi unul dintre cele mai optimiste scenarii.

Potrivit ministrului, dacă nu respectăm regulile impuse de autorități, ne-am putea trezi din nou într-o situație neplăcută.

„Dacă toți respectăm partea noastră, la sfârșitul lunii iulie, începutul lui august putem ajunge la o viață cvasinormală și ne putem gândi la un început de an școlar normal.
Degeaba suntem optimiști dacă nu susținem”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Ce se întâmplă cu izolarea și carantinarea?

Totodată, Nelu Tătaru a vorbit și despre motivarea deciziei CCR privind carantinarea și izolarea românilor. În opinia ministrului, cea mai mare prioritate în acest moment este sănătatea românilor.

„Ca și minister al Sănătății trebuie să avem grijă de sănătatea românilor. Până vom avea o motivare a deciziei CCR, continuăm cu terapiile și măsurile. Și sper ca la finele lunii iulie să avem o viață normală. În mod obișnuit, orice  internare se face pe baza unui acord al pacientului, vom vedea motivarea și vom adapta legislația pentru a asigura sănătatea românilor. E posibil să avem și o lege”, a adăugat Tătaru.