Ioan Nani spune că s-au făcut eforturi mari, dar producătorul de medicamente a din Iași a reușit să se adapteze, iar faptul că s-a lucrat cu stocuri de siguranță la 45 de zile și la 90 de zile pentru unele medicamente a fost măsura salvatoare.

„În perioada ultimelor 3 luni, Antibiotice şi-a onorat toate comenzile în ţară, dar şi cele de la export, pentru că o bună parte din producţiile noastre au mers în unele ţări, de exemplu Marea Britanie, care este principalul nostru consumator pentru medicamentele anti-infecţioase injectabile, la fel ca Statele Unite.

Peste tot nevoia a fost acută, aproape imediată. Am reuşit cu eforturi mari, unele şi guvernamentale, să facem ca prezenţa noastră să nu fie întreruptă chiar în Asia de Sud-Est, în Vietnam, acolo unde spitalele au primit de la noi medicamentele în tratamentul asociativ (…) Se pun mereu întrebări cum s-a adaptat industria farmaceutică în această perioadă.

Ne-am adaptat cum de fapt s-au adaptat toţi oamenii din lume, cu măsuri din cele mai restrictive, cu măsuri care au vizat în primul rând protecţia salariaţilor pentru că fără ei eforturile noastre de a fi folositori într-o asemenea situaţie ar fi fost inutile.

Faptul că lucrăm cu stocuri de siguranţă, la 45 de zile, la 90 de zile la anumite medicamente, a fost de fapt o măsură salvatoare având în vedere că perioada de urgenţă este iată urmată de o perioadă de relaxare în care va conta foarte mult modul în care oamenii vor învăţa să convieţuiască cu virusul şi în acelaşi timp să continuăm să trăim având grijă de sănătate”, spune Ioan Nani, directorul general Antibiotice Iași.