Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC, reprezentată de Presedintele Eduardt Cozminschi, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București, reprezentată Președintele Eugen Ilea și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, reprezentat de Inspector Școlar General Adjunct, Maria Ștefania Manea, au încheiat marți un Acord de parteneriat.

Obiectivul acordului îl reprezintă verificarea modului de aplicare legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar.

”Proiectul pe care îl demarăm, astăzi, alături de partenerii noștri, este unul ce a plecat de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la citirea etichetelor produselor pe care aceștia le consumă.

Comportament alimentar sănătos

Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos și totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă” a afirmat Eduardt Cozminschi, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Proiectul ”Etichetă, etichetă, cine e cea mai sănătoasă din țară?” a fost menit să întărească dezideratul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor români de servicii și produse, fie ei părinți sau elevi.

La semnarea Acordului de parteneriat au participat: Valentina Veronica Mitran Piticu – vicepreședinte, Claudiu Mădălin Giurcau – vicepreședinte, Paul Silviu Anghel – Director General, Direcția Generală Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană și  Mihaela Irina Ionescu, Secretar general.