ANM: Cod galbene de ceață

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări Cod galben de ceaţă densă. Acestea sunt valabile în mai multe județe.

Meteorologii transmit și o avertizare de viscol pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ.

Potrivit ANM, până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman se va semnala local ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar în localităţi din Caraş-Severin ceaţa va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

ANM: Avertizare de viscol

De asemenea, în zona montană a judeţelor Suceava şi Neamţ, la o altitudine de peste 1.800 de metri, vor fi, până la ora 11:00, intensificări ale vântului cu viteze de 90 – 100 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Unde va ninge în România

ANM a dat o informare de precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, valabilă până duminică dimineaţa în majoritatea regiunilor.

Până pe 7 februarie, ora 10:00, în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zona montană limitrofă va ninge. Se vor semnala și precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ploaie şi se va depune polei.

Se va depune un strat nou de zăpadă, iar ninsorile vor fi moderate cantitativ. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10 – 15 litri/mp.

Vremea se răcește în aceste zone, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative şi se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Meteorologii precizează că, duminică, 7 februarie, şi în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane şi va sufla cu rafale de peste 80 – 90 km/h, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali.