Potrivit unui comunicat al organizaţiei, cursurile vor fi susţinute de către formatori cu o vastă experienţă în traininguri şi cursuri IT şi se vor desfăşura online pe platforma LMS (Learning Management System) din cadrul proiectului.

„În ciuda provocărilor care ne-au schimbat modul obișnuit de desfășurare a activităților în viața de zi cu zi, educația și formarea profesională continuă și trebuie să rămână obiective pe termen lung pentru fiecare dintre noi. Programul TechTalent Growth reprezintă o modalitate de a susține acest obiectiv în cadrul companiilor mici și mijlocii din IT, facilitând angajaților posibilitatea de a se dezvolta profesional, de a dobândi noi competențe, totul fără eforturi financiare. Ne propunem ca prin acest proiect, alături de celelalte inițiative ANIS, să contribuim la formarea unei industrii românești de tehnologie cât mai puternică și mai performantă pe plan european ”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Cine poate beneficia de cursuri

Programul se adresează angajaţilor companiilor de IT, segmentul IMM, din judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava, Timiş. Cifra de afaceri a celor care solicită aceste cursuri nu trebuie să depăşească 50 de milioane de euro pe an, iar companiile să nu aibă mai mult de 250 de angajaţi. Un angajat poate participa la un singur curs. Companiile pot opta pentru formarea angajaţilor selectând cele mai potrivite cursuri dintre cele cinci disponibile în program: Programare (DevOps şi Java), Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, şi un Curs de formare Data Protection Officer (DPO). ANIS încurajează participarea la cursurile ce deţin certificare ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări, n.r.) şi a persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani.
Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020. Cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), TechTalent Growth se derulează în perioada 2020 – 2021.