CFR SA a virat luni salariile angajaţilor, după ce, săptămâna trecută, personalul mai multor regionale a oprit activitatea, deoarece nu a primit remuneraţia la timp, a declarat, luni, directorul general al companiei, Ion Garoseanu, citat de Mediafax.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) ne-a blocat conturile, dar din câte am înţeles banii au fost viraţi pe card şi problema a fost rezolvată”, a spus Garoseanu.

ANAF a blocat o parte din conturile CFR SA, deoarece nu s-au plătit la timp datoriile către bugetul de stat.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat, miercuri, că salariaţii CFR îşi vor primi salariile până luni, existând baza financiară pentru aceste plăţi, iar cei care opresc trenurile vor răspunde pentru acest lucru, riscând chiar desfacerea contractului de muncă.

A doua zi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat că protestele de miercuri ale regionalelor CFR au fost „foarte întemeiate” şi, dacă sindicaliştii au soluţii, el este dispus să negocieze.

Mai multe trenuri au fost oprite, marţi seară şi miercuri după-amiază, în gări din judeţele Craiova, Alba, Harghita şi Sibiu, din cauza grevei impiegaţilor.

SURSA: Mediafax