În urmă cu trei ani erau dezvăluite 11,5 milioane de documente ale cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, de circa 100 de canale media în toată lumea. Documentele care datau din ani ‘70 si până în prezent au fost dezvăluite de o sursă anonimă.

Înalţi responsabili ai administraţiilor fiscale din toată lumea s-au reunit în 2016 la Paris cu scopul de a colabora. S-a decis atuci ca fiecare administraţie fiscală să opereze în funcţie de legislaţia ţării sale şi de reglementările proprii, conform acordurilor de schimburi de informaţii pe care statele le-au încheiat între ele.

În prezent s-au recuperat peste un miliard de euro de la cei vinovați de evaziune fiscală.
Potrivit cifrelor obţinute de Le Monde de la administraţia fiscală, s-au realizat din 2016 încoace peste 500 de controale fiscale pe baza lui Panama Papers.

Au fost astfel identificaţi 415 fraudatori potenţiali care au permis statului să recupereze 120 de milioane de euro. E puţin faţă de recordul de 330 de milioane recuperate de administraţia britanică dar aproape de cele 163 de milioane ale Germaniei şi 146 de milioane ale Spaniei.

Printre românii implicați în Panama Papers se numără:
Corneliu Iacobov — fost politician PSD și fost proprietar al rafinăriei Rafo Onești,
Gabriel Comănescu — CEO GSP,
Mougel Regis Charles Claude — om de afaceri francez care a adus în România lanțurile de magazine Cora și Auchan,
Ion Țiriac,
Robert Roșu — fondatorul casei de avocatură Țucă, Zbârcea și Asociații,
Ilie Busuioc — patronul Ocean Fish,
Ionuț Costea — vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare