„Îmi plac evenientele la care este prezent mediul de afaceri. Sunt oameni care au un cuvânt de spus. Oamenii de afaceri stau în acest moment în centrul atenției Guvernului. Vreau să felicit Capital pentru acest eveniment și pentru acest Top care, anul acesta, are și un clasament al femeilor. Până de curând afacerile erau o lume în care domnii erau privilegiați, dar în ultima vreme și femeile au un cuvânt tot mai greu de spus. Legătura dintre Stat și antreprenori trebuie să fie una bazată pe încredere. O încredere care se câștigă greu și se pierde repede”, a declarat Anca Dragu.

De asemenea, Ministrul Finanțelor a menționat că vrea „o relație cât mai corectă între Stat și contribuabil. Acum taxele se pot plăti cu cardul și online. Vom prelungi scutirea de la impozitarea profitului reinvestit și vom aduce noi facilități care să sprijine business-ul. Toate instituțiile care obțin fonduri publice vor avea cifrele publicate pe site pentru că este normal să știm unde se duc banii dumneavoastră, ai contribuabililor.  Avem o creștere economică ridicată, fără dezechilibre și o stabilitate macroeconomică bună. România stă bine față de alte state”.

Conform Ancăi Dragu, „potențialul de creștere s-a redresat aproape în totalitate după criza prin care a trecut România. Creșterea potențială este de 4,2% în perioioada 2017 – 2020, dublu față de media europeană. Domeniile startegice sunt cele în care dispunem de avantaje competitive clare precum comunicații, IT, educație, sănătate, agricultură, turism, industria auto și așa mai departe. E important ca reformele să sprijine competitivitatea externă, iar ritmul de creștere să susțină puterea de cumpărare. În România s-a redus decalajul, convergența reală îmbunătățindu-se cu 22 de puncte procentuale, de la 34% la 56% în 2015. Dacă se va înregistra pe termen mediu un ritm de creștere de 5% este posibil ca această convergență să urce chiar peste 70%”.