Deputatul PNL Daniel Gheorghe, aflat la al treilea mandat în Parlamentul României, o critică pe Anca Dragu, fost ministru de Finanţe şi actual preşedinte al Senatului.

Daniel Gheorghe consideră că declaraţiile “doamnei Anca Paliu-Dragu a lu’ Cioloş” despre un Parlament unicameral în România sunt o foarte mare eroare, pe care le poate totuşi pune pe seama “lipsei de experiență politică și a înțelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului”.

Parlamentul unicameral este specific țărilor mici și cu „interese limitate”

“Văd că doamna Anca Paliu-Dragu a lu’ Cioloș, tocmai vorbește despre trecerea la Parlament unicameral.

Parlamentul unicameral este specific țărilor mici și cu „interese limitate” , nicidecum unei națiuni europene însemnate precum România.

Ținând cont ca doamna Dragu s-a trezit la întâiul său mandat parlamentar direct președinte al Senatului, deci al doilea om în stat după președinte, pot considera aceste intenții urmări firești ale euforiei dumneaei dar le mai pot pune și pe seama lipsei de experiență politică și a înțelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului”, scrie deputatul PNL într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

“De la USR-PLUS și de la echipa lui Cioloș ne putem aștepta la absolut orice”

Daniel Gheorghe aminteşte că România funcţionează cu sistemul de Parlament bicameral încă din 1864, când Alexandru Ioan Cuza a pus bazele Senatului, iar singura perioadă din istorie când am avut legislativ unicameral a fost “timpul de tristă amintire al dictaturii comuniste”.

“Noi, România, avem Parlament bicameral de la anul 1864 cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza pune bazele Senatului sub numele de „corp ponderator” iar unicul moment din istorie când am avut legislativ unicameral este in timpul de tristă amintire al dictaturii comuniste care a impus butaforia numită „Marea Adunare Națională””, mai scrie Daniel Gheorghe.

Deputatul PNL afirmă că susţine cu tărie reducerea numărului de parlamentari în România, însă această idee a unui Parlament unicameral, venită chiar de la al doilea om în stat, “este o trăznăie populistă care poate afecta grav funcționarea democrației românești”.

“Eu personal, ca Național-Liberal, susțin deschis reducerea numărului de parlamentari atâta timp cât totul este realizat responsabil si in limitele Constituției României însă vă afirm cu tărie că parlamentul unicameral este o trăznăie populista care poate afecta grav funcționarea democrației românești periclitand atât calitatea actului legislativ cât si rolul Parlamentului României de expresie a suveranității poporului!

În rest de la USR-PLUS și de la echipa lui D.J. Cioloș ne putem aștepta la absolut orice, democrația este foarte incomodă pentru cei carora le stă în gât cuvântul „Național”!

Internaționala birocrata nu poate trece cu tancul peste echilibrul puterilor din România și nici nu poate reduce la absurd aproape două secole de istorie parlamentară românească!”, scrie Daniel Gheorghe în încheierea postării sale.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea