Pandemia de coronavirus a lovit dur Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a fost nevoită să trimită acasă 70% din angajați iar la birouri au lucrat doar 30% dintre aceștia.

Cel mai recent ordin dat de către președintele ANAF arată că la birouri lucreză doar 30% din angajați din cauza faptului că peste 100 de persoane din cadrul instituției au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Profit.ro notează că Fiscul a încercat să asigure cele necesare împotriva contimării cu coronavirus. Sursa citată mai arată că ANAF a făcut o licitație pentru peste un milion de măști chirurgicale de unică folosință. Totuși, acestea nu sunt de ajuns, având în vedere că numărul angajaților Fiscului este de 23 de mii, spun reprezentanții angajaților insituției. Așadar, oamenii sunt nevoiți să își asigure măști și dezinfectanți din resurse proprii.

Valoarea contractului este de peste 900 de mii de lei

Licitația lansată de către ANAF pentru achiziționarea măștilor chirurgicale are un contract în valoare de 938.700 de lei, cu o durată de 12 luni.

În plus, a mai fost lansată o licitație pentru „servicii de dezinfecţie pentru combaterea, prevenirea infecţiilor cu bacterii, fungi, virusuri, în contextul pandemiei cu noul Coronavirus – Sars Cov 2, pentru sediile ANAF”.

Contractul pentru aceasta are o valoare de până la 713.421 de lei. În plus, reprezentanţii angajaţilor afirmă că personalul primeşte materiale de protecţie, dar acestea sunt insuficiente.

Coronavirus România

Conform cifrelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1333 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 89.119 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 665 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.402 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.