ANAF a scos la vânzare un teren de circa 3.600 metri pătrați în Constanța, teren ocupat parțial de o biserică. Prețul de la care pornește licitația a fost stabilit la 156.000 de lei, scrie profit.ro.

Biserica și anexele, care ocupă parțial acest teren, au fost construite în urmă cu 20 de ani de către o persoană fizică, care ar fi dorit să le doneze Arhiepiscopiei Tomisului.

Cu o suprafață de 3.636 mp, terenul este situat în zona exterioară a municipiului Constanța, la ieșirea către localitatea Valu lui Traian, lângă nodul rutier al autostrăzii A4. Terenul, parțial ocupat de o construcție bisericească și anexe, are prețul de pornire la licitația ANAF de 156.074 lei fără TVA. Este a doua încercare de vânzare, prețul fiind diminuat cu 25%, mai scrie sursa citată.

Donația nu a mai avut loc din cauza condițiilor impuse

Arhiepiscopia a trimis chiar și călugări care să locuiască în mănăstire, dar după ce proprietarul ar fi cerut ca viitoarele venituri ale lăcașului să intre în buzunarele sale, Arhiepiscopia a refuzat. Astfel, transferul de proprietate nu s-a mai realizat și călugării au fost retrași de acolo.

Sursă foto: focuspress.ro

Un reprezentant al Arhiepiscopei Tomisului a declarat pentru publicaţia locală Focus Press, în februarie anul trecut, că biserica şi anexele au fost construite de o persoană care a intenţionat să le doneze arhiepiscopiei. Cu toate acestea, donaţia nu a mai avut loc după ce persoana respectivă a pus condiţii considerate inacceptabile.

„Clădirea nu funcţionează în cadrul Arhiepiscopiei. Construcţia a fost ridicată de o doamnă, avocată din ce ştiu, care a propus să doneze Arhiepiscopiei viitoarea mănăstire. Ulterior, s-a răzgândit în privinţa donaţiei, dorea să încaseze câştigurile mănăstirii, donaţiile de la oameni, ceea ce nu se poate. Arhiepiscopia, care trimisese acolo şi vieţuitori, le-a transmis acestora să părăsească aşezământul”, a explicat un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului.