Conform anunţului de vânzare, proprietatea, situată în Şoseaua Bucureşti Ploieşti, este compusă din teren cu suprafaţa măsurată de 645,80 mp (652 mp din acte) şi construcţiile situate pe acesta: locuinţa dată în folosinţă în anul 1998, cu suprafaţa construită la sol de 148,07 mp, cabina poartă edificată în anul 2005, cu suprafaţa la sol de 6,94 mp şi piscina construită în anul 2006, cu suprafaţa construită la sol de 25,13 mp.

Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare – Concesionare a ADS, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în august 2014, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În aceeaşi şedinţă, Curtea de Apel a decis condamnarea definitivă la 10 ani de închisoare cu executare a omului de afaceri Dan Voiculescu.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA la ICA Bucureşti, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA Bucureşti, a primit 7 ani de închisoare, Corneliu Popa, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului, la 8 ani de închisoare cu executare iar Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare. Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA Bucureşti, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acţionarilor a ICA. Foştii cenzori la ICA inculpaţi în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Este vorba despre 'imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi, situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi a construcţiilor aferente', precum şi a altor două şi a construcţiilor aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi respectiv de 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Instanţa a dispus, pentru toate proprietăţile menţionate, menţinerea măsurilor asigurătorii dispuse prin încheierea de şedinţă din data de 01.07.2014.

Judecătorii au mai dispus confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 25 – 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.

Magistraţii au mai dispus confiscarea, de la Camelia şi Corina Voiculescu, fiicele omului de afaceri, pentru fiecare dintre acestea, a aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acţiuni deţinute la SC Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea, de la Dan Voiculescu, în calitate de beneficiar real al Compania GRIVCO SA la data încheierii contractului de închiriere cu SC Romtelecom SA, a sumelor încasate cu titlu de chirie, aferente cotei de participare la beneficii/pierderi, în cuantum de 76,5% în perioada 30 iunie 2003 – 6 iunie 2006, respectiv suma de peste 3,5 milioane dolari plus TVA aferent, dar şi a sumelor încasate ulterior de cele două fiice în baza contractului de închiriere cu ROMTELECOM, după preluarea acţionariatului Grivco începând cu iunie 2006, sume care se vor calcula de organele care vor pune în executare decizia.

CAB a mai dispus indisponibilizarea sechestrului asigurător, în vederea confiscării speciale a echivalentului în lei de la data punerii în executare a dispoziţiei, a sumei de peste 3,5 milioane dolari plus TVA aferent, asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dan Voiculescu, inclusiv asupra conturilor societăţilor comerciale la care acesta figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate, care se vor identifica în cursul punerii în executare.

O altă măsură luată de magistraţi a fost aceea a menţinerii măsurilor dispuse de DNA în cursul urmăririi penale prin care s-au instituit unele măsuri asigurătorii asupra bunurilor şi a sumelor de bani aparţinând inculpaţilor în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune astfel cum au fost extinse prin încheierea de şedinţă din 1 iulie a Curţii de Apel Bucureşti: sumele de bani disponibile în conturile bancare deţinute de Dan Voiculescu la BRD SA până la concurenţa sumei de 15 milioane lei, sold la data aplicării măsurii de aproximativ 310.000 euro, peste 1,1 milioane dolari, peste 93.000 lei, peste 236 franci elveţieni şi, respectiv 433 GBH- n.n. şi RBS Bank SA Bucureşti până la concurenţa sumei de peste 5 milioane lei – sold la data aplicării măsurii de aproximativ 13.000 dolari, indisponibilizate prin procesul-verbal de aplicarea a sechestrului din 3 noiembrie 2008; B – imobilul situat în Bucureşti, strada Şoseaua Dimitrievici Pavel Kiseleff, nr 22, et. 2, ap 6, sector 1 – aflat în proprietatea lui Dan Voiculescu cu o valoare estimata de 250.000 euro pentru care s-a dispus instituirea sechestrului asigurător prin procesul-verbal din 3.11.2008.

CAB a menţinut măsurile asigurătorii în privinţa a peste 5.600 de acţiuni, respectiv aproximativ 5400 de acţiuni, la Grupul Industrial Voiculescu şi compania Grivco SA, în valoare de peste 2,5 milioane lei, respectiv peste 2,4 milioane lei, adică 39,125% şi 37,375% din capitalul social al acestei societăţi, donate celor două fiice.

Potrivit minutei instanţei, în afară de bunuri sau conturi aparţinând lui Dan Voiculescu, autorităţile au decis menţinerea sechestrului asigurător dispus şi asupra bunurilor deţinute de Gheorghe Sin – un apartament situat în Bucureşti, sectorul 2, cu o valoare estimată de 110.000 euro, Vica Ene – un apartament situat în sectorul 4, cu o valoare estimată de 88.000 euro, Gheorghe Mencinicopschi – un imobil deţinut în comun cu Doina Mencinicopschi, situat în Otopeni, cu o valoare estimată de 456.000 euro.

De aceeaşi măsură a sechestrului este vizat şi Sorin Pantiş, ale cărui bunuri menţionate în decizia CAB sunt un teren în suprafaţă de 504,6 mp amplasat în Bucureşti, sector 2, un alt teren de 122,01 mp reprezentând cotă indiviză aferentă unui apartament din sectorul 2, un număr de 10 părţi sociale ale acestuia reprezentând o participaţie de 100% la capitalul social al SC Fintech Consulting SRL, un număr de 49 părţi sociale reprezentând o participaţie de 49% din capitalul social al SC TLD Evolution SRL şi două apartamente situate într-un imobil din sectorul 2.

Conform minutei, lui Jean-Cătălin Sandu î s-a pus sub sechestru un apartament în sectorul 3, cu o valoare estimată de 210.000 euro, iar lui Vlad-Nicolae Săvulescu- un imobil, teren plus clădire, amplasat în Bucureşti, sector 1, cu valoare estimată de 1.000.000 euro şi un apartament amplasat în Bucureşti, sector 2, cu o valoare estimată de 95.000 euro. Agerpres