Vicepreședintele ANAF a declarat că instituția ar putea acorda bonificații contribuabililor corecți pentru a crește încasările. Acesta a menționat la o conferință că se va atinge gradul de colectare a impozitelor și taxelor de 30 %.

De asemenea, Doru Durdaș, director general în cadrul Ministerului Finanțelor, a vorbit despre problema caselor de marcat cu jurnal electronic. Acestea vor fi conectate în a doua jumătate a lui 2019 la sistemul digital.

”Estimăm că procesul de dotare, în primul rând, se va finaliza pe la mijlocul acestui an. Urmează să discutăm etapa conectării şi, în a doua parte a acestui an, apreciez că vom fi pregătiţi să facem şi această conectare, a declarat Doru Durdaş.”, spune Doru Durdaș.

De asemenea, Agenția Națională de Administrare Fiscală vrea să încheie războiul cu românii și cu firmele care au impozitele neplătite. Inspectorii vor încerca să găsească o altă soluție pentru vinovați, în loc să îi execute silit.

Inspectorii îi va pune pe cei cu impozite neplătite să semneze un plan de plată eșalonată a datoriilor. Pentru acest lucru, ANAF a creat un Institut special de Mediere.