USSPACECOM va fi un comandament care se va concentra pe desfășurarea tuturor operațiunilor comune de război ale SUA în spațiu și pe asigurarea pregătirii de luptă a forțelor spaţiale americane. El va fi comandat de Gen John W. “Jay” Raymond.

Înființarea USSPACECOM va accelera capabilitățile defensive spațiale ale SUA pentru a răspunde amenințărilor rapide în evoluția sistemelor spațiale și importanța descurajării adversarilor potențiali de a pune în pericol sistemele spațiale critice ale SUA, precizează un comunicat primit de la Pentagon.

India a distrus un satelit de pe orbita joasă a Pământului

Primul ministru indian Narendra Modi a declarat că ţara lui este o superputere spaţială, după un test de succes pentru a distruge un satelit.

Premierul Modi a spus într-un discurs televizat că Agenţia spaţială a Indiei a lansat o rachetă care a distrus un satelit de pe orbita joasă a Pământului. Până acum, doar trei ţări din lume – SUA, China şi Rusia – au capabilităţile pentru a distruge sateliţi.

CITEȘTE ȘI  Ce se întâmplă cu economia țării străine unde trăiesc cei mai mulți români. E singura țară din UE aflată în recesiune

Primul ministru indian a spus că vrea să asigure comunitatea internaţională că India nu intenţionează să folosească această putere împotriva cuiva şi că testul este parte a unui efort de întărire a sistemelor de securitate.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegeri, opoziţia l-a acuzat pe Modi că încearcă să câştige procente de votanţi însuşindu-şi reuşitele Agenţiei spaţiale a ţării.

CITEȘTE ȘI  De ce a picat rețeaua Orange. Răspunsul oficial al operatorului