Reputatul doctor Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA şi principalul consilier pe probleme medicale al preşedintelui Joe Biden, a indicat care ar fi cel mai pesimist scenariu pentru Statele Unite, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Scenariul cel mai negru pentru American în luna octombrie

Medicul consideră că numărul deceselor provocate de coronavirus ar putea urca şi depăşi 4.000 pe zi în luna octombrie. Acesta ar fi cel mai negru scenariu pentru SUA, care ar include şi circa 240.000 de persoane infectate în luna octombrie.

Cele mai multe decese s-ar înregistra în rândul persoanelor nevaccinate. „Am mai spus că este, într-adevăr, o pandemie în rândul celor nevaccinați”, indică Fauci.

Aceste persoane sunt şi cele mai expuse infectărilor, în prezent, în rândul lor înregistrăndu-se deja o creştere a numărului de cazuri noi.

„Creșterea infecțiilor se constată printre cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară nevaccinată cu schema completă, avem o problemă”, a declarat Anthony Fauci pentru CNN.

Îngrijorarea autorităţilor din Statele Unite vine în condiţiile în care varianta Delta se răspândeşte cu repeziciune şi în această ţară.

Fauci: Anumite persoane ar putea avea nevoie de doza 3 de vaccin

În altă ordine de idei, persoanele care urmează tratamente ori au patologii ce afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a mai spus doctorul Fauci.

„Pacienţii cu transplant, cei care fac chimioterapie pentru cancer, care suferă de boli autoimune sau urmează tratamente imunosupresoare, aceştia sunt printre cei care, dacă va fi o doză de consolidare, ceea ce probabil se va întâmpla, vor fi printre cei mai vulnerabili care o vor primi”, a declarat acesta, în acelaşi interviu acordat CNN.

Din cauza răspândirii tot mai intense a variantei Delta a coronavirusului în SUA, autorităţile americane evaluează şi o posibilă înăsprire a regulilor pentru purtarea măştii în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID-19.

Sursa foto: Dreamstime