A apărut pandemia nevaccinaților

Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), a susținut un briefing de presă în cadrul căruia a declarat că numărul noilor cazuri de coronavirus a crescut cu aproape 70% în ultima săptămână, în SUA. Ea a mai spus că decesele au crescut cu 26% în zonele țării unde rata vaccinării este scăzută.

″Aceasta devine o pandemie a nevaccinaţilor″⁣, a remarcat ea, adăugând că 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu COVID-19 sunt nevaccinate.

La nivelul Statelor Unite ale Americii, media zilnică din ultima săptămână sare de 26.000 de noi cazuri.

Amintim că renumitul expert în boli infecțioase, Anthony Fauci, a declarat că varianta Delta este o variantă formidabilă. Aceasta a fost detectată în peste 100 de țări și este mult mai contagioase decât celelalte.

Apel la vaccinare

În acest context, Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), i-a îndemnat pe americani să se vaccineze, subliniind că vaccinul produs de Pfizer și Moderna s-au dovedit a fi eficiente împotriva acestei variante, notează știrileprotv.ro.

Pe lângă Rochelle Walensky, al briefingul de presă a mai participat și coordonatorul președinției Statelor Unite ale Americii pentru gestionarea crizei COVID-19, Jeff Zients.

El a spus că țara condusă de Joe Biden are suficiente doze pentru vaccin dacă se pune problema administrării unei a treia doze de vaccin. Cu toate astea, el a subliniat că încă se fac analize în acest sens pentru a determina dacă este nevoie de încă o doză pentru consolidare.

Sursă foto: Dreamstime