Alertă în SUA, țara care a depăşit 17 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei. Șocant este faptul că numai în ultima săptămână au trecut de un miion de cazuri noi.

Astfel, SUA au atins pragul de 16 milioane de cazuri în weekendul trecut, iar în ultima săptămână au mai fost înregistrate încă un milion de cazuri. Ultimele informații arată că statul american realizează în medie peste 200.000 de cazuri noi de virus în fiecare zi, ajungând la un ritm de un milion de cazuri la fiecare cinci zile, scrie Mediafax.

Record după record de infectări

De la 30 octombrie şi până acum, SUA a înregistrat peste 8 milioane de cazuri de COVID-19 – un număr care reprezintă 47% din toate cazurile înregistrate de când virusul a ajuns în SUA în ianuarie.  Ţara a depăşit luni 300.000 de decese din cauza virusului. De atunci, au mai murit aproape 8.000 de oameni din cauza bolii. The COVID Tracking Project raportează că un număr record de americani se luptă cu virusul într-un spital, respectiv peste 113.000 de americani.

Cea mai gravă pandemie din America de până acum

Este dezastru în Statele Unite, care au înregistrat miercuri un bilanţ sumbru de peste 3.700 de morţi şi 250.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi. Este  un dublu record de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.

Ţara se confruntă de peste o lună cu o recrudescenţă spectaculoasă a pandemiei. De altfel, circa 113.000 de persoane sunt spitalizate în prezent din cauza coronavirusului, potrivit datelor ministerului american al sănătăţii. Şi în acest caz este vorba despre un record.

SUA au deplâns de marţi până miercuri 3.784 de morţi, potrivit bilanţului realizat de AFP pe baza datelor raportate la ora locală 20.30 de universitatea din Baltimore.

A fost pentru a treia oară într-o săptămână când Statele Unite au depăşit pragul de 3.000 de morţi zilnice. Precedentul record de morţi în 24 de ore s-a înregistrat la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val, care de fapt nu a scăzut în ţară.

De asemenea, recordurile de contaminări au explodat în ultimele două săptămâni. Pragul de 200.000 cazuri cotidiene a fost depăşit de 11 ori în ultimele 14 zile.