Reluând o informaţie difuzată de televiziunea CBS News, agenţia franceză menţionază că, în cursul atacului, au fost lansate 40 de bombe.

Liderul libian Muammar Gaddafi a afirmat că ţara sa este pregătită să facă faţă unui ‘război îndelungat’ împotriva coaliţiei internaţionale, care a lansat de sâmbătă atacuri împotriva poziţiilor susţinătorilor colonelului Gaddafi, relatează duminică agenţiile internaţionale de presă.

Într-un mesaj audio difuzat de canalul oficial de televiziune, Gaddafi a susţinut că va învinge coaliţia internaţională calificată drept ‘un nou nazism’ şi a anunţat că ‘îi înarmează pe toţi libienii’, transmite EFE.

‘N-o să ne abandonăm pământul natal şi o să-l eliberăm’, a afirmat liderul, citat de Reuters.

NATO decide dacă intervine

Conducerea NATO va decide dacă Alianţa Nord Atlantică se va alătura atacurilor desfăşurate în Libia de coaliţia internaţională, în frunte cu Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, transmite duminică AP, citând surse diplomatice. Planurile finale de acţiune vor fi prezentate, duminică, în cadrul Consiliului Nord Atlantic.

Cu acest prilej, organismul internaţional va hotărî dacă alianţa se va implica în operaţiunile desfăşurate de coaliţie sau se va limita la a oferi sprijin logistic, de spionaj şi de altă natură statelor care iau parte la intervenţie.

Mai multe ţări membre ale NATO au declarat că nu vor lua parte la atacurile aeriene, reamintind că alianţa este deja puternic angajată în războiul din Afganistan.

SURSA: Agerpres