Amenințare de război la granița cu România! Invazia poate fi în fiecare zi

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky este de părere că o invazie rusească este un scenariu foarte real și a precizat că Ucraina știa acest lucru din 2014.

“Bineînțeles. Știm, din 2014 știm că poate fi în fiecare zi”, a declarat Zelensky unui corespondent al CNN în timpul unei vizite recente la frontul din estul Ucrainei.

Chiar dacă președintele rus, Vladimir Putin, spune că mișcările de trupe rusești sunt, de fapt, un exercițiu militar și nu prezintă nicio amenințare, președintele ucrainean a precizat că țara sa este pregătită pentru orice.

“Sunt gata, dar suntem pregătiți și pentru că suntem pe pământul nostru și pe teritoriul nostru”, a spus Zelensky.

Situația s-a agravat

Din păcate, tensiunile au crescut și situația s-a agravat în zona de război Donbas. Forțele controlate de Rusia recurg la provocări și la încălcări ale încetării focului în mod constant. În aceste confruntări, 11 militari ucraineni au fost uciși în ultimele două săptămâni.

La finalul lunii martie, comandantul-șef al forțelor armate din Ucraina, Ruslan Khomchak, a precizat Parlamentului țării că Rusia adună trupe la Bryansk și regiunile Voronej și în Crimeea ocupată. Khomchak a spus că 28 de grupuri tactice ale batalionului rus sunt acum staționate de-a lungul frontierei ruso-ucrainene și în teritoriile ocupate Donbas și Crimeea.

Rusia continuă să susțină că trupele de la granița cu Ucraina nu reprezintă o amenințare și că ele fac parte dintr-un exercițiu militar planificat.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, asigură că armata ucraineană este capabilă să respingă ofensiva inamicului, adăugând că Ucraina încearcă să realizeze pacea în Donbas prin diplomație.

Pe 8 aprilie, Zelensky a vizitat pozițiile de front ale forțelor ucrainene din estul Ucrainei.

Sursă foto: Dreamstime