Potrivi Dpa, Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a lansat miercuri un site destinat clienţilor din Suedia, adăugând-o pe lista ţărilor unde oferă servicii complete, informează agerpres.

Astfel prin noul site, Amazon oferă clienţilor suedezi „peste 150 de milioane de produse, inclusiv zeci de mii de produse de la companii locale”, a afirmat Alex Ootes, responsabil cu extinderea Amazon în UE.

Până acum suedezii puteau face cumpărături de la Amazon prin site-urile din alte ţări europene, inclusiv Marea Britanie şi Germania, dar costurile de livrare erau mai ridicate.

Un site dedicat Suediei

Site-ul dedicat Suediei vine cu surprize mari pentru cetățeni. El are imagini cu clădiri celebre din statul scandinav, inclusiv Primăria din Stockholm City Hall şi Turning Torso, un zgârâie nori din Malmo.

Totodată, săptămâna trecută, retailerul american anunţase că va investi într-un proiect de energie regenerabilă în vestul Suediei, pentru alimentarea centrelor sale de date din statul scandinav.

Separat, Amazon a anunţat că va avea nevoie de 100.000 de angajaţi sezonieri în perioada sărbătorilor. Locurile de muncă sunt în SUA şi Canada şi ar putea duce la angajări pe termen mai lung, a informat retailerul online.

Analiştii apreciază că Amazon îşi poate permite să-şi majoreze numărul de salariaţi pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19). Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record în trimestrul doi din 2020. Rezultatele vin după ce Amazon a anunţat că a cheltuit patru miliarde de dolari pe igienizarea produselor şi plata bonusurilor şi a orelor suplimentare pentru angajaţi.

În iulie, Amazon a anunţat că pentru prima dată are peste un milion de angajaţi pe plan global, fiind al doilea angajator privat cu sediul în SUA, după lanţul american de magazine Walmart.