Gabriela Vrânceanu Firea candidează pentru un nou mandat la alegerile locale. Ea vrea să își păstreze fotoliul de primar al Bucureștiului, iar în demersul său are sprijinul total al soțului său, Florin Pandele. Dacă despre edilul de la Vontuntari s-a scris mult și s-a comentat la fel de mult, nu mulți știu că Firea a mai fost măritată în trecut. Ea s-a căsătorit cu Răsvan Firea în 1993. În 2010, Răsvan Firea a murit în urma unui atac cerebral. Avea doar 54 de ani.

Peste 8 luni de zile de la ragicul eveniment, Gabriela Firea s-a recăsătorit, cu primarul localității Voluntari, Florentin Pandele. Cu acesta din urmă are doi băieți, pe David Petru și pe Zian.

Pe primul său soț l-a cunoscut în perioada în care lucra în presă, mai exact la radio. La începutul anului 1992 ea era redactor – prezentator la “ Radio Contact “. În acestă perioadă, Gabriela îl cunoaşte pe Răsvan Firea, iar cei doi se căsătoresc în 1993.

Potrivit informațiilor apărute în presă, primul soț a fost o persoană extrem de discretă. A preferat mereu să stea în umbră, dar a fost cel care a sprijinit-o mereu în carieră, încă din primii ani.

„După câteva întâlniri a mers la mama și m-a cerut de soție și am fost căsătoriți 17 ani, pâna s-a întamplat marea nenorocire”, dezvăluia, la un moment dat Gabriela Firea. Ea a mai povestit, într-un interviu, că acesta i-a cerut să își refacă viața după dispariția lui.

„Răsvan mi-a spus, când el nu se simțea foarte bine, că vrea ca eu să îmi refac viața pentru ca în casa noastră și în fața copilului să nu apară tot felul de bărbați. Lui Răsvan îi datorez totul și mai ales formarea mea ca femeie. În buletin și în pașaport sunt Firea Gabriela și asta va ramane numele meu și după căsătoria cu Florin (n.r. Pandele)”, spune ea.

Despre fostul șoț al lui Firea a vorbit la un moment dat și Corneliu Vadim Tudor, politicianul fiind printre invitații la cununia religioasă a acesteia cu Florentin Pandele.

„El si-a dorit ca Gabriela sa-si refaca viata si sa fie fericita (n.r. Rasvan, fostul sot al Gabrielei Firea). Ma bucur pentru Gabriela, pentru ca este o fata remarcabila, un om cu mult bun simt, o buna scriitoare si o buna ziarista”, a declarat atunci Vadim Tudor.