Alina Gorghiu a anunțat depunerea unui nou proiect de lege, care e semnat și de președintele PNL Nicolae Ciucă și de către deputatul PNL Gabriel Andronache. El are ca scop descurajarea faptelor de agresiune împotriva copiilor.

Inițiativa legislativă propune creșterea limitelor de pedeapsă pentru rele tratamente aplicate minorilor de la 5 la 10 ani. În comparație, limitele în vigoare,  sunt de la 3 la 7 ani.

Închisoare de 12 ani pentru părinții care se droghează și pun copilul în pericol

De asemenea, proiectul prevede introducerea unei agravante pentru situațiile în care punerea în pericol a minorului este realizată de către un părinte sau tutore care a consumat droguri. Aceștia ar putea primi o pedeapsă de la 7 la 12 ani închisoare pentru infracțiunea de rele tratamente.

Alina Gorghiu a subliniat importanța asigurării unui viitor liniștit și un mediu sigur pentru copiii noștri. Ea a menționat că noul proiect de lege e semnat împreună cu președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și colegul său, Andronache Gabriel. Acesta are ca scop descurajarea faptelor de agresiune împotriva copiilor.

Alina Gorghiu militează pentru o copilărie lipsită de violență

Alina Gorghiu a exprimat dorința pentru o copilărie lipsită de violență și a subliniat că cei care ar trebui să aibă grijă de copii și nu o fac trebuie să conștientizeze riscurile asociate comportamentului lor.

Ea a comunicat aceste idei miercuri pe contul său de Facebook.

„Copiii noştri au dreptul la un viitor liniştit, un mediu sigur. Prin noul proiect de lege semnat alături de preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, şi de colegul meu, Andronache Gabriel, descurajăm faptele de agresiune faţă de copii.

Pentru o copilărie fără violenţă! Cei care ar trebui să le poarte de grijă şi nu o fac trebuie să ştie ce riscă”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.

Măsurile care sunt introduse prin noua lege

Inițiativa legislativă propune următoarele măsuri:

  • Creșterea limitelor de pedeapsă pentru rele tratamente aplicate minorului de la 5 la 10 ani, comparativ cu limitele în vigoare, care sunt de la 3 la 7 ani. În anul 2023, au fost efectuate cercetări în aproape 1.700 de dosare.
  • Introducerea unei agravante pentru cazurile în care punerea în pericol a minorului este realizată de către un părinte sau un tutore care a consumat droguri. Aceștia ar putea primi o pedeapsă de la 7 la 12 ani închisoare pentru infracțiunea de rele tratamente.

Alina Gorghiu a explicat că grija pentru copiii noştri, pe primul loc pentru PNL.