Alimentele pe care ar trebui să le evităm în post! Nu sunt benefice organismului. Carmen Brumă a dezvăluit secretul

Carmen Brumă a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la alimentele pe care ar trebui să le consumăm în perioada postului. Iubita lui Mircea Badea spune că multe alimente pe care oamenii le consumă în această perioadă sunt, de fapt, nocive pentru corp.

Astfel, vedeta a venit cu o listă de sfaturi în ceea ce privește alimentația în perioada postului. Primul lucru de care ar trebui să ținem cont sunt legumele, ele fiind alimentația de bază în post. Cu toate că spune că trebuie consumate la fiecare masă, Carmen Brumă subliniază că legumele sunt împărțite în trei categorii.

”Legumele cu continut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazare , cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderatie adica 3-4 linguri (de produs finit)cu varf la o masa si evitate la cina. Legume cu un continut mediu de amidon 5-7% sau radacinoase (morcov ,sfecla,gulie, ceapa). Legume cu un continut redus de amidon (sub 5%) adica verdeturi, conopida, dovlecei,ardei gras, rosii”, spune aceasta.

Iubita lui Mircea Badea mai spune că fructele fac parte din categoria desert și că ele ar trebui consumate mai rar decât legumele.

”Din cauza ca proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calitatii celor animale , ele trebuie combinate cu atentie. Asociati proteinele de origine vegetala astfel incat sa aveti tot spectrul de aminoacizi esentiali in dieta. Pentru un aport optim de aminoacizi esentiali, combinati la aceeasi masa legume si cereale cum ar fi orez cu mazare, fasole cu porumb, cuscus cu naut sau linte”, a mai spus Carmen Brumă.

Nu în ultimul rând, Carmen Brumă a vorbit și despre absorbția fierului din surse vegetale precum legume cu frunze verzi, fasole, linte.

”Pentru o mai buna absorbtie a fierului din sursele vegetale ( care este fier non hemic si nu se absoarbe la fel cu cel hemic de origine animala) (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adaugati o sursa de vitamina C (lamaie, suc de lamaie, grepfruit)”, spune aceasta.

Alimentele pe care trebuie să le evităm în perioada postului

Există anumite alimente care nu ne fac deloc bine și la care ar trebui să renunțăm sau măcar să le eliminăm din alimentație. Carmen Brumă spune că este vorba despre mezeluri de post, pate de post și șnițele și chiftele de post.

La fel de nocivi sunt și covrigeii, sticksurile, merdenelele și prăjiturile de post, la care se adaugă cartofii prăjiți și chipsurile.

Pe lista neagră regăsim și maioneza și sosurile de post, dar și supa la plic.

De asemenea, Carmen Brumă amintește că are un program de post care se întinde pe perioada a 7 săptămâni și îi învață pe oameni cum să mănânce corect în această perioadă.