Este vorba despre vitamina D care este cunoscută pentru importanța sa asupra organismului.  Ea ajută la întărirea sistemului imunitar, ne protejează sănătatea și ne ferește de afecțiuni respiratorii.

„Vitamina D este necesară pentru buna funcționare a sistemului imunitar, prima linie de apărare a organismului împotriva infecției și bolilor. Are atât proprietăți antiinflamatorii, cât și imunoregulatoare. Vitamina D este cunoscută pentru că îmbunătățește funcția celulelor imune. Inclusiv celulele T și macrofage, care protejează corpul împotriva agenților patogeni.

În plus, deficiența de vitamina D este în strânsă legptură cu scăderea funcției pulmonare. Atsfel, o carență de viatmina D poate afecta capacitatea corpului de a lupta împotriva infecțiilor respiratorii”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Alimentele care conțin vitamina D

În cazul în care vrei să asimilezi această vitamină în mod natural, fără alte suplimente, poți opta pentru consumul acestor alimente. Dacă le adaugi în dieta ta, sistemul tău imunitar va fi crescut și vei fi protejat în fața coronavirusului. 

Somonul spre exemplu este o sursă bună de grăsimi sănătoase și vitamina D, iar studiile arată că o porție de 100 de grame de somon conține 66% din necesarul zilnic de vitamina D. De asemenea, un lucru important de știut că faptul că somonul sălbatic conține o cantitate dublă de vitamina D față de cel de cultură.

Gălbenușul de ou este o altă alegere naturală în atunci când vrei să te protejezi în fața coronavirusului. Ouăle sunt un aliment nutritiv, bogat în vitamina D. Dacă proteina se găsește în mare parte în albuș, vitaminele și mineralele se găsesc mai ales în gălbenuș. Ca și recomandare, pentru un aport mai mare de nutrienți esențial, specialiștii recomandă consumul ouălelor de țară, de la pui crescuți organici.

Deși pare greu de crezut, ciupercile sunt singurele plante bogate în vitamina D. Ele pot sintetiza această vitamină prin expunerea la soare. De asemenea, un lucru important de știut e că cipuercile sălbatice sunt cele mai bogate în vitamina D.