”Preşedintele şi PNL trebuie să înceteze imediat acest joc şi să îşi aducă aminte care le este rolul şi locul ce le-au fost încredinţate de români. Cerem o decizie rapidă asupra celui care va forma Guvernul, o modalitate de consultare care nu trebuie să fie neapărat faţă în faţă, pentru că trăim într-o era digitală, şi un vot în Parlament care se poate face de la orice distanţă.

România trebuie să aibă un guvern responsabil la finalul zilei de astăzi, nu după încă sute de negocieri de împărţire a posturilor şi beneficiilor”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR PLUS.

Conform mesajului, postat şi pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, şi a preşedintelui PLUS, Dacian Cioloş, România ar fi putut avea un guvern, dar „PNL a preferat să rămână în logica unui joc politic iresponsabil”.

Costurile iresponsabilitățiiÎn loc de consultări formale și sterile cu partidele parlamentare, România ar fi putut…

Posted by Dan Barna on Friday, 13 March 2020

„Costurile iresponsabilităţii. În loc de consultări formale şi sterile cu partidele parlamentare, România ar fi putut avea astăzi guvern. Ceea ce avem însă sunt incertitudine, întreaga conducere a PNL în izolare şi guvernarea lăsată de izbelişte. PNL a avut ieri în Parlament majoritatea necesară învestirii Cabinetului Cîţu.

Un guvern cu aceiaşi miniştri din Cabinetul precedent, ceea ce ar fi eliminat orice probleme legate de o prezumtivă perioadă de tranziţie. Singurul lucru care s-ar fi schimbat ar fi fost prim-ministrul. PNL a preferat însă să rămână în logica unui joc politic iresponsabil, refuzând stupefiant să ia în considerare criza de sănătate publică”, arată reprezentanţii Alianţei.

Potrivit acestora, România „nu poate aştepta până când cineva îi promite domnului Orban că va fi 100% prim-ministru” din nou. „Jocurile de putere din PNL nu ţin loc de teste şi nu vindecă infecţii virale. România este paralizată de un partid care nu a ştiut ce să facă cu propriile procente electorale şi de către un alt partid care a distrus sistemul de sănătate şi infrastructura de urgenţă.

În plină criză nu avem Guvern, nu putem lua decizii vitale şi nu putem asigura siguranţa cetăţenilor. Din nou, dovedim că reuşim să fim cei care ne facem rău singuri în momentele în care aveam nevoie de claritate şi înţelepciune”, a menţionat sursa citată de Agerpres.