După ce în vară a fost ofertat de Pro România să candideze la PMB și a refuzat, profesorul Alexandru Rafila este dorit în prezent de PSD pentru un post de deputat de București. Se pare că datorită vizibilității sale în media din ultimea perioadă, social-democrații ar vrea să-l pună cap de listă la Camera Deputaților, au dezvăluit surse social-democrate pentru Libertatea.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), este curtat în aceste zile de pesediștii care mizează pe notorietatea dobândită de Rafila în ultimele luni pe fondul pandemiei de coronavirus. Libertatea l-a contactat pe Alexandru Rafila pentru a comenta această variantă, însă președintele Societății Române de Microbiologie nu a oferit un răspuns tranșant:

“Deocamdată, nu pot să infirm sau să confirm”, a transmis Alexandru Rafila.

Victor Ponta i-a făcut primul oferta de a intra în politică

Nu este prima dată când Alexandru Rafila este curtat de un partid politic. În luna iulie, acesta a fost oferta de Victor Ponta să fie candidatul Pro România la Primăria Capitalei. A refuzat însă și a anunțat atunci că i-a explicat lui Ponta că ”trăim o perioadă dificilă” și că ar fi nevoie mai mult de expertiza sa în domeniul sănătății decât ca el să fie implicat în administrația publică.

Previziuni sumbre anunțate de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a declarat sâmbătă că riscăm să ajunge la 5 mii de cazuri noi de infecție pe zi, motiv pentru care consideră că o schimbare a strategiei de evaluare a bolnavilor și a unităților sanitare este necesară. Acesta a subliniat că este nevoie ca oamenii să meargă la serviciu după un orar decalat, pentru a putea limita răspândirea coronavirusului.

Expertul a mai declarat că, la momentul actual, putem vorbi de o transmitere comunitară extinsă, motiv pentru care autoritățile trebuie să vină cu noi măsuri de restricție.

„Discuție deschisă cu angajatorii de a reglementa programe decalate, aglomeraţia să fie evitată mai ale în oraşele mari. Mijloacele de transport să ţină cont de aceste aranjamente de programe şi ar avea un impact favorabil″, a spus profesorul Alexandru Rafila.