Marți, 10 septembrie, doi motociclişti se apropie de maşina în care se aflau bărbatul și femeia şi trag mai multe focuri de armă, după cum se poate observa pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Gloanțele au pătruns prin geamul șoferului și i-au lovit în cap și torace. Atacul sângeros a avut loc chiar în faţa sediului Primăriei din oraşul Alajuelita, din provincia San Jose.

Barbatul, Ionuț-George Otelac, de 38 de ani, era deja mort atunci când au sosit ambulanțele, iar tânăra, un model din Costa Rica, deși avea încă semne vitale, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarată decedată. Oamenii aflați la față locului au fost cu greu îndepărtați de către polițiști.

 

Tânăra de 25 de ani a fost identificată de poliție drept Raquel Gamboa Mora, un fotomodel cu 68.000 de urmăritori pe Instagram.

Sursele spun că ar fi vorba despre un asasinat la comandă, iar la mijloc ar fi traficul de droguri.

Ionuț-George Otelac avea cazier pentru trafic de droguri, relatează presa locală din Cost Rica. În 2000, el a fost arestat pe aeroportul Juan Santamaria pentru că a încercat să scoată din Costa Rica 20 de kilograme de cocaină în containere de aluminiu. Poliția a reusit să destructureze atunci o grupare de nouă cetățeni străini care exportau droguri în containere utilizate în mod normal pentru depozitarea vinului, scrie Realitatea.net