La finalul lucrărilor Congresului PNL, Zetea Silviu Gelu a făcut o declarație fără precedent. Acesta a urcat pe scenă și a anunțat că și-ar dori să îi ia locul președintelui Klaus Iohannis. Mai exact, liberalul susține că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din anul 2024.

În același timp, el a mai venit și cu o ”a treia cale” pentru liberali, în ciuda faptului că sunt prezenți la Congres pentru a alege președintele partidului. Acesta a declarat că el va fi primul om care își va depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din anul 2024.

De menționat este faptul că și un social democrat ar fi pregătit să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Este vorba despre profesorul Alexandru Rafila care declara în urmă cu o lună de zile că nu exclude o candidatură la președinție.

Cine i-ar putea lua locul lui Klaus Iohannis 

Totodată, acesta mai sublinia faptul că fiecare persoană are datoria de a face tot ce este mai bine pentru întreaga țară. Profesorul mai spunea atunci că în cazul în care PSD-ul va vea un proiect de țară, trebuie să fie ceva care să reconstruiască totul, readucând niște valori care țin de tradiție, comunitate, într-un cadru modern.

“Nu exclud nimic. Cât timp sunt un om cu bună credință și credință în Dumnezeu nu exclud nimic, pentru că cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară și nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale.

Dacă PSD va avea un proiect de țară, aici eu am opinii personale că trebuie să redeșteptăm, să mergem la o reconstrucție care să genereze ideea apartenenței la comunitate. Ne-am cam pierdut abilitățile astea și înțelegerea faptului că nu trăim singuri. Dacă reușim să readucem niște valori care țin de comunitate, tradiție, într-un cadru modern, cred că atunci putem să facem și altfel de politică în România, puțin mai relaxați, fără parti-pris-uri, fără jigniri, fără un mod individual, egoist care se manifestă în mod evident în această perioadă”, a spus deputatul PSD.

În același timp, social-democratul mai spunea că dacă ar candida împotriva unui reprezentant al PNL, Ludovic Orban, președintele liberalilor, ar fi un candidat mai greu de combătut decât premierul Florin Cîțu.

„Domnul Orban este un candidat mai greu de combătut decât domnul Cîțu. Ceea ce transmite domnul Cîțu, din păcate, sunt foarte multe povești greu de crezut și ușor de demontat. (…) Suntem în situația să fim în primul rând responsabili și abia ulterior populari. Pentru că această popularitate poate să fie de foarte scurtă durată, va veni toamna, sezonul rece, ne vom confrunta cu diverse probleme”.

Inquam Photos / Octav Ganea