Datele au apărut într-un ghid de bune practic al aplicației, ghid care a fost publicat miercuri de Facebook, proprietarul WhatsApp, transmite miercuri publicația „The Guardian”, potrivit Mediafax.

Ghidul a fost publicat în India, cea mai mare piață pentru WhatsApp, unde aceasta are peste 200 de milioane de utilizatori.

Guvernul din India a acuzat că, prin intermediul aplicației, au fost răspândite informații false care au dus la formarea unor grupuri violente ce au declanșat 30 de incidente majore.

În plus, pentru a preveni răspunândirea de informații false, aplica’ia a limitat, din ianuarie, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj (forward).

De asemenea, miercuri, reprezentanții aplicației au anunțat că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele și că va folosi machine learning pentru a elimina conturile care par să trimită mesaje bulk.

Inginerii WhatsApp au identificat mai multe feluri prin care unii utilizatorii încearcă să abuzeze de serviciile oferite de aplicaţie. În timp ce unii folosesc anumite aplicaţii care permit rularea în paralel pe un caluclator a mai multor instanţe a versiunii de desktop, alţii folosesc dispozitive mobile speciale care suportă un număr mare de cartele pentru o opera simultan pe mai multe conturi.