Va ieși un scandal imens. Totul a pernit de la ultimele decizii ale celui mai puternic om din lume. Gigantul Apple a reacționat dur după ce Donald Trump a impus Chinei noi tarife vamale. Compania le vrea retrase, altfel va avea mari probleme. Este posibil ca iPhone-urile să se scumpească

În scrisoarea Apple către Robert Lighthizer, reprezentantul Comisiei de Comerț, compania susține că tarifele propuse, care ar afecta toate dispozitivele Apple, inclusiv iPhone-urile, Macbook-urile, AirPods-urile și Apple Watch-urile, ar dăuna abilității companiei de a contribui la economia americană și îi va afecta competitivitatea pe plan global.

Apple este compania care plăteşte cele mai mari taxe către Trezoreria SUA şi a anunţat că intenţionează în următorii cinci ani să contribuie direct cu peste 350 de miliarde de dolari la economia americană, însă acest obiectiv ar putea fi ratat din cauza acestor tarife vamale.

JP Morgan estimează că prețul unui iPhone ar putea crește cu 14%. Asta ar înseamna că prețul de retail al unui iPhone Xs să crească de la 999 de dolari la 1142 de dolari, anunță playtech.ro.