Atenție români. De sâmbătă, toate persoanele care stau la bloc trebuie să știe ce prevăd noile modificări care tocmai au intrat în vigoare.

Mai exact, toți cei care vor să facă lucrări de compartimentare interioară sau vor să își închidă balcoanele vor avea mai puțină bătaie de cap cu actele. De sâmbătă există o procedură simplificată pentru obținerea autorizației de construire/desființare.

Modificările sunt conținute într-un act normativ care schimbă radical legislația construcțiilor.

Legea nr. 193/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cuprinde modificări foarte importante și vizează o serie complexă de chestiuni legate de lucrări de construcții.

În continuare va fi nevoie de obținerea unei autorizațiide construire pentru astfel de proiecte, însă obținerea ei va fi mai simplă, astfel cum au menționat și avocații de la Reff & Asociații, conform avocatnet.ro.

Autorizația se va emite în baza următaorelor documente:

memoriu de arhitectură;

releveu;

propunerea de compartimentare/desfiinţare, pentru lucările ce vizează compartimentarea interioară; propunerea de închidere a balcoanelor/logiilor, pentru lucrările aferente acestora;
avizul proiectantului iniţial sau, după caz, expertiză tehnică pentru unitatea locativă/spaţiul aflat în proprietatea solicitantului indiferent de funcţiune.

Pe lângă simplificarea procedurii de obținere a autorizației pentru lucrările de mai sus, cei care doresc să facă anumite lucrări nu vor mai fi nevoiți să obțină autorizații de construcție.