Probleme mari pentru toți șoferii în prima parte a zilei. Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de ceaţă. Acestea sunt valabile în nu mai puțin de 9 judeţe. Riscul de accidente utiere este foarte mare având în vedere că vizibilitatea este scăzută. Mai mult, meteorologii semnalează că va fi și polei.

Cod galben de ceață

Arad și Timiș vor fi cele mai afectate județe de fenomenele periculoase. Până la ora 10, meteorologii au emis un cod galben de ceață.

Dar asta nu e tot. Același fenomen periculos este semnalat și în județele Alba, Mureş,Harghita, Sibiu, Bacău, Neamţ și Cluj. Nu doar ceața va afecta drumurile din aceste județe. Cei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că în mai multe zone se va semnala și polei.

Din cauza ceții, vizibilitatea va fi extrem de redusă. Vorbim de locuri în care aceasta va fi sub 200 de metri, dar izolat și sub 50 de metri.

Vremea în weekend

Vineri cerul va fi mai mult noros și la fel va ploua local și temporar. În zona de munte vor fi precipitații mixte și, izolat, condiții de polei, avertizează meteorologii. La altitudini mari, în Carpații Meridionali, va ninge, iar vântul va mai avea intensificări. Local vor fi de asemenea intensificări trecătoare ale vântului în regiunile de vest, nord și central. Maximele urcă la 3-13 grade, mai ridicate decât normalul acestei perioade. Minimele se vor situa între -2 și 9 grade.

În București, în prima parte a zilei, va ploua slab iar vântul va sufla slab și moderat. Maximele ating valori de 8 grade iar minimele 4-5 grade. Spre sfârșitul zilei vor fi condiții de ceață.

Weekend-ul va aduce o vreme caldă și chiar deosebit de caldă pentru această perioadă. Sâmbătă, cerul va fi temporar noros și local va ploua slab. La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În zona montană înaltă, cu precădere și, trecător, în restul teritoriului vântul va avea intensificări temporare. Maximele se vor încadra între 5-16 grade iar minimele între 0-10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Duminică este la fel cald și chiar foarte cald în sud-vestul, sudul și estul țării, iar cerul va fi variabil și doar izolat, ziua, vor mai fi ploi în general slabe. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări la munte. Maximele ating 5-15 grade iar minimele -3 și 9 grade.

În Capitală vremea va fi deosebit de caldă, cu cer variabil și vânt slab și moderat. Maximele ajung în jurul valorii de 12 grade iar minimele 1-2 grade.