Nouă atenţionare meteo ANM de furtuni!

Cod galben de averse torenţiale şi vijelii!

Marţi dimineaţă, specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis o atenţionare meteo tip Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Este vizat intervalul 13:00 – 23:00, în ziua de marţi, 10 august.

Sursa foto: meteoromania.ro

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cod galben de temperaturi ridicate!

Pe de altă parte, jumătatea de sud a României rămâne sub semnul temperaturilor ridicate. Potrivit ANM, este în continuare în vigoare un Cod galben de disconfort termic ridicat pentru zilele de marţi şi miercuri, 10 şi 11 august.

În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade Celsius.

Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Sursa foto: meteoromania.ro

Vremea în Bucureşti pentru ziua de marţi, 10 august

În Capitală, vremea va fi călduroasă, caniculară mai ales în cursul zilei de marţi. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Mercurul din termometre va urca până la 33 – 36 de grade Celsius, iar minima de miercuri dimineaţa va fi de în jur de 19 – 21 de grade.

Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice (intensificări ale vântului, averse şi descărcări electrice) vor fi mai probabile după-amiaza şi seara.