Noi avertizări meteo în România!

O nouă avertizare meteo ANM! Este Cod portocaliu de furtuni în 14 judeţe

Sursă: ANM

Meteorologii de la ANM au emis sâmbătă, 17 iunie, avertizări de instabilitate atmosferică. Astfel, 14 județe vor fi sub avertizare Cod portocaliu, iar 18 sub avertizare Cod galben.

Codul portocaliu vizează județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Harghita, Covasna, Brașov și porțiuni din județe Bistrița-Năsăud, Mureș, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

În aceste zone vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până sâmbătă la ora 23.00.

Județele Maramureș, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, precum și porțiuni din județe Argeș, Timiș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud și Mureș sunt sub avertizare Cod galben până duminică la ora 10.00.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Cum va fi vremea în Bucureşti?

Există şi o prognoză specială pentru Bucureşti. Temperaturile maxime vor ajunge până la 29 de grade, iar seara sunt posibile înnorări accentuate și ploi, se arată în prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru Capitală.

De sâmbătă până duminică la ora 10.00, în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara și la începutul nopții când se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse, posibil torențiale.

Temperatura maximă va fi de 27-29 grade, iar cea minimă de 15-17 grade, transmite ANM.

Întârzieri mari, sâmbătă dimineaţă, pentru multe trenuri din ţară

Vremea rea a provocat probleme şi pe calea ferată. În Gara de Nord din Capitală, sunt întârzieri mari la trenuri care trebuiau să ajungă de la Arad sau trenuri care trebuiau să vină de la Budapesta. S-a ajuns inclusiv la întârzieri de 120 de minute.

Vor sosi mai târziu decât trebuia şi alte trenuri ce vin din direcția Bacău, Brașov sau Craiova.

Şi la plecări sunt întârzieri, relatează Antena 3. Trenurile care ar trebui să plece către Constanța, organizate și menținute de către o companie feroviară privată, au întârzieri tot de 120 de minute.

Întârzieri mai mici, de 14 minute, au şi unele trenuri care pleacă spre Buzău şi Sibiu.