S-a dat alerta în magazinele PENNY! ANSVSA anunţă, pe site-ul său, că un produs a fost retras de urgenţă de pe rafturi.

Produs retras din lanţul de magazine PENNY! Conţine o bacterie periculoasă

Este vorba despre Crema de păstrav condimentată marca “Hanul Boieresc”, 150 g, cu data de expirare 10.12.2021, potrivit ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor). În acest produs a fost găsită o bacterie extrem de periculoasă, Listeria monocytogenes, cea care provoacă boala numită listerioză.

Sursa: comunicat ANSVSA

„Vă informăm că producătorul DORIPESCO SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Pentru protejarea sănătății consumatorilor, REWE România retrage de la comercializare, recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 și recomandă persoanelor care au achizitionat produsul din lotul menționat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin PENNY.

Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în comunicatul ANSVSA, publicat pe site-ul instituţiei miercuri, 24 noiembrie.

La ce simptome trebuie să fie atenţi cei care au consumat crema de păstrăv?

Produsul a ajuns în zeci de magazine din reţeaua PENNY, lista completă fiind publicată în comunicatul de pe site-ul ANSVSA.

Listeria monocytogenes este reponsabilă pentru apariţia listeriozei, o infecție care poate avea consecințe nedorite asupra sănătății în special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau cele cu un sistem imunitar scăzut.

Persoanele care au consumat acest lot de produs și care prezintă febră, dureri musculare, diaree sunt rugate să consulte medicul și sa raporteze acest consum, mai transmit reprezentanţii ANSVSA.

Pentru informații suplimentare, clienţii pot suna la numărul de telefon 0800.110.111 (Luni-Sâmbătă 08:00-21:00) sau pot scrie pe adresa de e-mail [email protected], se mai arată în informarea oficială.