Alertă de ultimă oră la nivel mondial. Experții anunță că un asteroid masiv urmează să se intersecteze cu orbita Pământului. Evenimentul urmează să aibă loc la data de 13 septembrie.

Potrivit surselor citate, asteroidul este de două ori mai mare decât Big Ben, iar evenimentul astrologic va avea loc la ora 3:50 dimineața, ora României.

Daily Star scrie că piatra spațială gigantică se numește „2008 RW” și se apropie de Pământ doar o dată la trei sau patru ani. De această dată însă, lucrurile sunt diferite în condițiile în care corpul va trece foarte aproape și se va intersecta cu orbita noastră. În ceea ce privește viteza la care experții se așteaptă să o traverseze, aceasta va depăși 10 kilometri pe secundă, arată sursa citată.

Asteroidul se va apropia de Pământ pe 13 septembrie

Experții de la The Sky au explicat cum se produce mai exact evenimentul. Potrivit surselor citate, asteroidul face o orbită în jurul soarelui în 1023 de zile. Totodată, în acest timp, asteroidul se depărtează de soare.

Referitor la distanța asteroidului față de pământ, în prezent, aceasta este de 51,63 milioane de kilometri. Experții au mai explicat și că lumina are nevoie de doar două minute și aproximativ 52 de secunde pentru a călători la asteroid și pentru a ajunge până la Pământ. 

„Acest obiect din apropierea Pământului aparține grupului Apollo. El face o orbită în jurul Soarelui în 1023 de zile. În acest timp, asteroidul se îndepărtează de Soare la o distanță maximă de 456 de milioane de kilometri și se apropie de acesta la o distanță minimă de 139 de milioane de kilometri.

La ce distanță se află chiar acum asteroidul de Pământ?

Distanța asteroidului 2008 RW față de Pământ este în prezent de 51,63 milioane de kilometri, echivalentul a 0,35 unități astronomice. Lumina are nevoie de două minute și 52 de secunde pentru a călători de la asteroidul 2008 RW și a ajunge până la noi”, au comunicat experții de la The Sky.

Menționăm faptul că un eveniment similar s-a mai produs în urmă cu aproape zece ani. În 2013, ultimul asteroid masiv a traversat Rusia. Daily Star scrie însă că din fericire, acesta nu s-a lovit de pământ, ci s-a dezintegrat la doar 20 de kilometri deasupra solului, fiind evitată astfel o posibilă tragedie.