Ucraina a confirmat un caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie. Este vorba despre un bărbat din regiunea Transcarpatia care munceşte în Cehia, scrie portalul Gordon.ua, citând o declaraţie făcută de medicul infecţionist Viktor Petrov.

Potrivit medicului, pacientul respectiv a trecut deja prin boală, iar în regiune au fost înregistrate mai multe astfel de cazuri, conform agenției de presă RADOR.

Totodată, acesta a subliniat faptul că Ucraina nu are în prezent posibilitatea de a identifica această nouă formă de virus în cadrul unei testări în masă, însă persoanele care dețin asigurări de sănătate în alte țări europene pot face acest lucru.

Ucraina nu poate identifica virusul

Ucraina nu are posibilitatea de a identifica acest virus în cadrul unei testări în masă. Dar persoanele care au asigurări de sănătate în țări ale Uniunii Europene pot identifica această mutaţie a virusului.

Astfel, eu am reuşit să confirm că există deja cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului în regiunea Transcarpatia”,  a explicat Viktor Petrov, adăugând că virusul SARS-CoV-2 va continua să sufere mutaţii.

În același timp, medicul a mai subliniat faptul că, în regiunile Ucrainei care se învecinează cu țări ale UE, „se poate vedea deja că se schimbă tabloul clinic în cazul infecţiei cu noul coronavirus, în special în rândul tinerilor”.

„Adică este posibil să nu existe anosmie (pierderea temporară a mirosului), dar deteriorarea țesutului pulmonar are loc într-un ritm alert, deși este o formă uşoară a bolii” – a mai menţionat specialistul ucrainean în boli infecțioase.