Generalul Amir Ali Hajizadeh, şeful programului aerospaţial iranian, a anunţat că ţara sa este pregătită să lanseze sute de rachete către bazele americane nu pentru a ucide soldaţii SUA, ci pentru a anihila maşina infernală de război a celei mai puternice armate din lume.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat iraniană, oficialul de la Teheran a recunoscut faptul că atacul cu cele 13 rachete lansate miercuri asupra a două baze americane din Irak – la Erdil şi la Al-Assad – a fost unul calculat.

El a precizat că, deşi în atac au fost ucişi şi răniţi zeci de soldaţi şi ofiţeri americani, „operaţiunea nu a vizat uciderea militarilor, ci distrugerea puterii militare inamice”.

După cum transmite Agenţia Associated Press, Generalul Hajizadeh a mai anunţat faptul că, simultan cu proiectilele lansate la cele două baze americane, a fost coordonat şi un amplu atac cibernetic care a vizat serviciului de monitorizare al forţelor militare americane staţionate în Irak.

Statele Unite au negat însă existenţa vreunei victime în urma atacului lansat de Iran asupra bazelor de pe teritoriul irakian.

„Totul e bine! Rachete lansate din Iran asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea pierderilor şi a pagubelor are loc chiar acum. Până acum, totul e bine! Avem cea mai puternică şi bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declaraţie mâine dimineaţă”, a fost reacția, pe Twitter, a președintelui american, Donald Trump.

Ulterior, premierul irakian a anunțat că a fost informat de oficiali irakieni în avans despre atac, el informând la rândul său partenerii americani, pentru a evita pierderile de vieți omenești.