Prefectura judeţului Hunedoara a atras atenţia, marţi, asupra numărului mare de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 51 de persoane pozitive la noul coronavirus, iar nouă localităţi se află la limita legală pentru declararea carantinei.

„Potrivit datelor centralizate, la nivelul judeţului se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară. În acest context, prefectul judeţului, Vasilică Potecă, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecţiei”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Nouă localități sunt la limita carantinării

Pentru că nouă localităţi hunedorene se află la limita de a intra în carantină, prefectul a cerut primarilor din aceste unităţi administrativ-teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie.

„Pentru că 9 localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru situații de Urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată.”, mai arată Prefectura Hunedoara.

În funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, în localităţile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1.000 locuitori se poate institui carantina, dacă sunt constataţi şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei, arată Prefectura Hunedoara.

Conform datelor transmise marţi de Grupul de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei de COVID-19 în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 1.178 de îmbolnăviri cu COVID-19, cu 51 mai multe faţă de ziua precedentă.