Alertă în Iran! Oamenii mor pe capete din cauza COVID. Situația este dramatică

Televiziunea de stat mai spune că la fiecare două secunde o persoană se infectează cu coronavirus, iar la aproape fiecare două minute o persoană moare din cauza COVID. Numărul total al deceselor a ajuns la 94.603, iar cel al infectărilor la 4.199.537, arată datele oficiale.

Cu autoritățile care se plâng de distanțarea socială slabă, mass-media de stat spune că spitalele din mai multe orașe au epuizat paturile pentru pacienții noi. Unii utilizatori ai rețelelor de socializare au criticat instituția clericală în ceea ce privește vaccinările lente, doar aproximativ 4% de oameni au fost vaccinați complet, notează Reuters.

Importul de vaccinuri a fost interzis în ianuarie

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a decis să interzică importurile de vaccinuri fabricate în SUA și în Marea Britanie, spunând că nu sunt de încredere și că pot răspândi infecția. Iranul a dat vina pe sancțiunile SUA pentru îngreunarea achizițiilor și livrărilor de vaccinuri de la alte state.

Alimentele, medicamentele și alte bunuri umanitare sunt scutite de sancțiunile SUA reimpuse asupra Teheranului în 2018, după ce președintele Donald Trump a abandonat acordul nuclear al Iranului din 2015.

Apel la accelerarea vaccinării

Noul președinte al Iranului, Ebrahim Raisi, care a primit duminică prima doză de vaccin COVID-19 duminică, a cerut oficialilor să accelereze vaccinările și să folosească „toate mijloacele necesare” pentru combaterea pandemiei, a informat presa de stat.

Încercând să accelereze vaccinările folosind doze importate, precum și vaccinul COVIran Barakat, Iranul participă, de asemenea, la schema COVAX, condusă de alianța GAVI și Organizația Mondială a Sănătății, care are ca scop asigurarea unui acces echitabil pentru țările mai sărace.

Sursă foto: Dreamstime