Este vorba despre propunerea legislativă care prevede ca depozitele de aur constituite de Banca Națională a României (BNR) în străinatate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.

Prin acest proiect, BNR este obligată să aducă în țară aurul depozitat în străinătate.

„La articolul 30, după alineatul (3) se adaugă un alineat nou, alin. (4), având următorul cuprins: «Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constiuită ca rezervă»”, prevede proiectul de act normativ care vizează şi modificarea denumirii acestui capitol din „Administrarea rezervelor internaţionale” în „Administrarea rezervelor”.

„Acum sunt discuții despre aur și se spun multe minuni în spațiul public. Chiar se spune că PSD-ul ar vrea să aducă aurul în țară ca să-l vânda. Asta e o poveste. Chiar dacă ar gândi așa niște oameni din PSD ca ‘hai să aducem aurul în țara să-l vindem’, asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnava de mitul aurului și partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieși din istorie. Așa ceva nu există. Deci nu asta e problema cu aducerea aurului în tara. Este doar o încercare de a sicana Banca Nationala. Altceva nimic”, a spus Adrian Vasilescu.

Vezi și Lia Olguța Vasilescu, replică incendiară. Primul mesaj transmis după nuntă. Orban, direct vizat