Este alertă pentru toți clienții IKEA după ce compania le-a cerut acestora să returneze un produs care ar putea transmite substanțe chimice care depășesc limitele prescrise.

Compania i-a avertizat pe toți cei care au cana de voiaj Troligtvis marcată „Made in India” să nu o mai folosească, în condițiile în care rapoartele de testare recente arată că produsul poate transmite substanțe chimice care depășesc limitele prescrise, informează compania.

IKEA a cerut clienților săi să returneze urgent produs în cauză, în orice magazin IKEA. Ei vor fi rambursați integral pentru contravaloarea acesteia. În plus, aceștia nu trebuie să-și facă griji dacă mai găsesc sau nu bonul fiscal, pentru că cei de la IKEA au spus că nu este necesară nicio dovadă a achiziției.

Ce spun rapoartele recente

Potrivit informațiilor furnizate de companie, în recentele rapoarte de testare se arată că Troligtvis cana de voaj poate transmite cantități de ftalat de dibutil (DBP) care depășesc limitele prescrise. De foarte mulți ani, IKEA a decis să interzică utilizarea tuturor ftalaților în produsele care intră în contact cu alimentele și, prin urmare, a oprit vânzarea acestei căni în timpul anchetei. Investigația a arătat că Troligtvis marcată „Made in India” poate fi afectată și compania recheamă produsul chiar dacă riscul asupra sănătății este foarte scăzut.

Trebuie menționat că această cană de voiaj TROLIGTVIS a fost pusă la vânzare în luna octombrie 2019.