Nouă alertă privind un produs vândut în lanţul de magazine Lidl!

Două tipuri de biscuiţi Certossa, retraşi de la vânzare de către Lidl Italia

Alerta alimentară vizează Italia şi este vorba despre pachetele de biscuiţi săraţi şi integrali marca Certossa. Aceste produse au fost retrase de la vânzare după ce au fost depistate, în interiorul produselor, corpuri străine care prezintă un risc fizic pentru consumatori.

Producătorul acestor biscuiţi este Nuova Industria Biscotti Crich SpA, o companie ce are sediul central în provincia Treviso.

Sunt vizate următoarele loturi

Alerta ce vizează Lidl Italia a fost publicată la începutul acestei luni, iar lanţul de magazine a retras imediat următoarele loturi de biscuiţi:

  • biscuiți sărați: lotul nr. 6031, data expirării sau termenul minim de valabilitate din 22 iulie 2022 și unitatea de vânzare reprezentată de pachetul de 500g;
  • biscuiți integrali: lotul nr. 6011, data expirării sau termenul minim de valabilitate din 20 iulie 2022, unitate de vânzare reprezentată de pachetul de 500g.

Lidl Italia nu a specificat clar ce tip de corpuri străine au fost depistate în interiorul ambalajelor, notează Dissapore.com, potrivit Playtech. Retailerul va oferi banii înapoi tuturor clienţilor care returnează aceste produse cumpărate şi le-a recomandat tuturor să nu consume biscuiţii din loturile cu probleme.

Aceste produse au fost retrase numai din magazinele Lidl din Torino. Reprezentanţii Lidl Italia nu au comentat pe tema unei eventuale prezenţe a oxidului de etilenă în pachetele de biscuiţi retrase.

Alerta nu vizează România

În ultima perioadă, mai multe produse au fost retrase din diferite lanţuri de magazine din România, printre care şi Lidl, din cauza contaminării cu oxid de etilenă, un pesticid cu efecte cancerigene. Este vorba despre îngheţată, chiftele, gogoşi sau, cel mai recent, băuturi răcoritoare.

Din fericire, Lidl România nu a anunţat că ar exista vreo problemă la loturile de biscuiţi săraţi şi integrali marca Certossa, cei care au fost retraşi de la vânzare în Italia.

Sursă foto: Dreamstime