Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii vor avea loc pe data de 6 noiembrie. Având în vedere că mai este o lună până când americanii își vor vota soarta, activista ecologistă suedeză Greta Thunberg le-a cerut acestora să voteze cu democratul Joe Biden, deşi a estimat că promisiunile acestuia faţă de rezolvarea crizei climatice nu sunt suficient de ambiţioase.

”Nu m-am implicat niciodată în partidele politice. Dar următoarele alegeri din SUA sunt mai presus de orice şi merg dincolo de toate acestea”, a scris Greta Thunberg pe Twitter.

Activista care a impulsionat mişcarea ‘Fridays for Future’ remarcă în continuare că, ”din perspectivă climatică”, Biden nu merge ”suficient de departe” şi ea îşi manifestă înţelegerea faţă de cei care ”vor vota alţi candidaţi”.

Aluzie la Donald Trump

Greta face mai departe aluzie, fără să-l menţioneze explicit pe preşedintele republican Donald Trump, la alternativa pe care ar reprezenta-o o nouă victorie a acestuia, motiv pentru care îndeamnă la ”organizare” pentru ca ”toată lumea” să-l voteze pe Biden.

Activista ecologistă suedeză, care în ianuarie va împlini 18 ani şi a fost primită de mai mulţi lideri, l-a criticat adesea pe Trump, care i-a răspuns prin replici ironice în care a descris drept ridicole alertele ei despre criza climatică, precum şi comportamentul şi gesturile adolescentei.

Greta Thunberg şi Donald Trump au opinii antagonice atât în privinţa crizei climatice cât şi a altor probleme globale.

Donald Trump a revenit în forță

La numai o săptămână după ce a fost internat în spital din cauza infectării cu infamul coronavirus, președintele american Donald Trump se pregătea vineri să îşi reia campania electorală pe teren. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a subliniat că acesta vrea să vorbească cu americanii.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Keyleigh McEnany, a afirmat vineri că preşedintele lucrează intens şi este gata să pornească la drum imediat ce îi va permite medicul personal. ‘Vrea să vorbească cu americanii şi vrea să iasă. Logistic, deşi e posibil mâine, va fi greu. Va fi decizia staffului de campanie’, a declarat ea canalului de televiziune Fox News, conform agerpres.ro